Prajitura de post cu mere

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Apr 2016 | 5789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 3 linguri zahar brun
  • 200 gr. gris
  • 230 gr. zahar
  • 370 gr. faina
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere:

Merele se spala, se curata si se trec pe razatoare.

Punem merele cu 3 linguri zahar brun, uleiul si un plic zahar vanilat la foc, lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata. La final presaram scortisoara si amestecam.

Preincalim cuptorul la 180 grade.

Intr-un bol incapator amestecam faina cu grisul,zaharul si praful de copt.

Tapetam tava cu hartie de copt si intindem jumatate din cantitatea de amestec uscat, nivelam.

Deasupra repartizam jumatate din merele calite,nivelam.

Intindem si partea a doua din amestecul uscat iar la final ultimul strat va fi din nou unul cu mere.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute pana se coace prajitura.

Lasam la racit in tava, pudram cu zahar pudra, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere